Dåligt med tid


Har haft superdåligt med tid för bloggning idag, har haft en lång skoldag. Men imorgon slutar jag halv 2, väldigt skönt! =D Hur som helst så blev det lite bus i paddocken idag, sedan blev det massa rykt. Imorgon blir det ett dressyrpass i ridhuset, ska hoppa i helgen och ragga med mig en kameraman, hehe. Nä men ska försöka filma, så ni får se min finfina pärla!

Nu ska jag kolla på MUMIEN igen, fast den 3e filmen tror jag att det är :) Ni får sova så himla gott så hörs vi imorgon, godnatt! ♥


Godnatt!


Ja, nu har jag kommit hem från stallet, köpte även med pizza på vägen, hähä. Riktigt gott var det efter en kall tur. Blev inge dressyrpass idag, blev en liten skritt och joggingtur ute istället :) Det tyckte Eyeo om!

Men nu ska jag äntligen få vila huvudet på kudden, för snart börjar MUMIEN på 6:an. Och imorgon blir det vårdcentralen för min del. Nej, nu fryser jag så ska hoppa ner i sängen, vi hörs imorgon!

Godnatt♥


Strax stallet!


Hello!

Jahapp, var ju som sagt bort till stallet "imorse" för att checka till Eyeo och hur han mådde. Det var som jag trodde, pälssläppet.. Suck, men gav honom B-vitamin som han även ska få ikväll, ska även blötlägga höet om det inte redan är ganska blött. Så nu far jag iväg till stallet för att ta mig ett dressyrpass i ridhuset!

Hörs sen!♥


Godmorgon!


Hej på er!

Har ju vart lite frånvarande här nu ett tag. Men nu ska jag försöka vara tillbaka. Tänkte börja med att berätta att Eyeo fick sin vilodag i lördags. Och på söndagen red jag dressyr. Och i måndags hopptränade jag.

Hoppträningen gick så jäkla bra. Han blir som en magnet framför hindrena, han blir peppad så fort han ser ett hinder. Det är kul att se det, eftersom då vet jag att han tycker det är roligt att hoppa. Vi hoppade iallafall ett litet svårare hinder eftersom det var bom studs rättuppstående med bara en bom. Vi la upp det på 90cm i slutet, och han tog det galant, ingen tvekan från något håll. Jag är så stolt över min pärla.



Igår så släppte jag honom i paddocken, och som jag trodde hade vårkänslorna tittat fram. Han busade som tusan, bockningar, bakutsparkningar. Sen rullade han sig även i den finfina sanden, och blev alldeles "lerig" och blöt.

Stannade även hemma från skolan idag. Måste åka och kolla till Eyeo, Anna hade släppt ut hästarna imorse och han hade knappt ätit något under natten, men jag misstänker att det kan bero på pälssläppet. Men ska iallafall ut och kolla tempen och ev. byta ut höet till lite blötare. Uppdaterar senare om hur han mådde!

Nu ska jag kila

Hejhopp!♥


Svar på tal!



Anonym
om Nosgrimmor:
Kan ju inte riktigt hålla med om som du nästan påstår att remontgrimman är den ultimata. Den hindrar ju hästen från att gapa om trycket i gommen från bettet blir för stort. Detta är ju fördelaktigt om den används på en grön häst som inte vill ta bettet men annars är det ju endast en nackdel.



Svar: Hej! Vad tråkigt att du vill vara anonym. Dock skrev jag inte att remontgrimman är den ultimata. Jag skrev att den är en av mina favoriter, och ja, jag tycker denna nosgrimma är jäkligt bra för hästar som gillar den. Alla hästar går säkerligen inte bra på den. Men dom flesta hästar jag ridit på trivs med den. Så länge remontgrimman hamnar i rätt händer ger den nästan bara positiv inverkan ;)

18år idag!!


Woho, idag fyller jag 18. Och det betyder mycket kalas. Så detta är det enda ni lär höra från mig idag. Men är tillbaka imorgon igen :)


Dålig uppdatering


Hej på er!

Förlåt för den väldigt dåliga uppdateringen. Men har varit datorlös hela dagen i princip. Min dag har bestått utav skola och biltvättning.

Men nu är jag på G att åka till stallet för att hoppa iallafall. Kommer bilder sedan. Hinner tyvärr inte heller svara på frågestunden då jag ska ut ikväll, fyller nämligen 18 inatt =D

Vi hörs lite senare

Hejhopp♥

Edit: Blev ingen hoppning. Han har gått så bra dom senaste dagarna, så tog ett lugnare skrittpass på 20minuter runt stallet :)


Godmorgon mina vänner!


Ida mår jag lite bättre, så det blir skola idag. Sedan blir det finally stallet =D Idag får jag även hjälp med mig, så kommer kort =D

Men nu måste jag sticka, vi hörs senare!

Hejhopp


pappa och eyeo! :)

Frågestund


Undrar du över något speciellt, är det något som du vill veta?

Ställ vilken fråga du vill :) Jag svarar på dom imorgon kväll


Dagens träning 24/3


Idag red vi bort till ridhuset igen. Fyfan för detta väder alltså.. Går ju inte å göra ett piss, man blåser ju bara bort... gillas inte!!

Men som sagt tränade jag i ridhuset. Blev ingen hoppning idag, kände inte för det. Men däremot red jag på volt igen men denna gång gjorde jag halt vid varje "kvart" på volten. Jag är så grymt stolt över honom, han föll inte framåt, utan han var stadig och hade med sig hela kroppen in i halten, och hela kroppen var med när vi fattade galopp från halt osv. Red först i skritt, trav och sedan galopp i bägge varven. Körde även lite fram och bakdels vändningar.

Det har verkligen gått bra senaste tiden. Inga motgångar, och vi har alltid varit glad på varann när vi gått hem. Min lilla poppo♥ . Töntig jag är som har typ 1000 smeknamn till Eyeo, bla Eyes, bobbo, bäbisen, smulis, hjärtat, gubben, eyeopojken, pruppen, sötnos, älskling, bubben, ajjopajjo osv. :D

Det är nog inte bara jag som har 1000 smeknamn till hästen!

Men ska kolla lite på tv nu innan det är dags att bege sig till stallet igen för kvällsfodring. Och ska även slänga av BoTen.

Hörs sen!♥
















Min finaste prins♥

Mot stallet!


Hejsanhoppsan!

Nu är det dags att fara iväg till stallet. Eftersom det inte finns någon skjuts, så får jag cykla dit :) Lite extra motion är aldrig fel. Nackdelen är väl att jag kommer blåsa bort.

Men när jag anländer till mitt kära stall så väntar hagmockning på hög nivå. Sedan ska jag rida iväg och hoppträna. Blir nog inga bilder idag heller, eftersom ingen är med mig med kamera. Ska försöka ta lite bilder ändå =D

Vi hörs senare

Hejhopp♥


Nosgrimmor


Läste lite om nosgrimmor och tänkte skriva lite om olika.


Börjar med Aachennosgrimman



Detta är verkligen den sämsta nosgrimman som gjorts, tycker verkligen inte om den, och tänker sluta använda den helt. Jag gillar inte att den ligger och trycker på tänderna. När man kan välja något som inte trycker på tänderna, varför då välja denna? Jo för att det har blivit "mode" att rida med sådan. Den är även den vanligaste nosgrimman.


Remontgrimman



Detta är en av mina favoriter, den ligger inte och trycker på tänderna, och sätter man den rätt, så ska den även inte hindra luftvägarna. Den ska alltså sitta så långt ovanför näsborrarna det går. Den får inte heller spännas för hårt. Men detta är en bra nosgrimma som också håller bettet på plats.


Pullarnosgrimman



Detta är också en av mina favoriter dels för att den inte heller trycker på tänderna och såklart för att den är snygg! Jag använder pullarnoggrimman till hoppning och remontgrimma oftast i dressyr

Godmorgon!


Godmorgon på er!

Alltså jag mår verkligen piss på morgonen när jag vaknar, men så fort klockan blir lite mer, så känner jag mig bättre...

Idag vet jag inte vad det är för väder, har inte riktigt kollat än. Hoppas det är sol!! Nu har jag inget mer och säga, så vi hörs senare, hejhopp♥

Godkväll!


Hejsan!

Idag blev det träning i ridhuset igen, det var sånt jäkla tråkigt väder, så vi red inomhus istället. Vi red bommar på en volt, och ojojoj så impad jag blev av min lilla prins, volten var ändå rätt liten för Eyeo, ändå gick han galant på volten. Han kändes mjuk och följsam, och dessutom böjbar nästan som gummi, hehe. Jag fick liksom med mig hela honom, han var hela tiden böjd på volten. Men det var lite jobbigt, så kommer nog få en vacker träningsvärk imorgon.

Och med det säger jag godnatt, blev tyvärr inga bilder idag, men knäppte däremot en i stallet.

Godnatt!♥


Mina skydd


Tänkte visa er vad jag använder mig utav mest när jag rider, och börjar med senskydd osv.

Jag använder mig utav Senskydd Catago Pro high tech.
Betyg 5/5, helt klart de bästa skydd jag ägt.



dags för rengöring ser jag!



lite bättre bild på dom :)

Godmorgon sockersmulor!!


Godmorgon på er!

Hur har ni sovit?

Själv har jag sovit som en liten ängel, har suttit hela morgonen och försökt få till windows movie maker programet, men det strular bara, så efter 1timmes försök gav jag upp... Ni får helt enkelt vänta på filmen!

Nu har jag väl egentligen inte så mycket att tala om, tänkte hoppträna idag, men vill göra det nu på dagen, får väl ta en prommis eller något!

Men vi hörs senare, hejhopp♥


detta är alltså jag för er som undrar, fast mitt partyjag, kände för att
 lägga upp en partybild eftersom jag fyller 18år om 3 dagar!!

Hemma från stallet


Hej på er!

Har precis klivit innanför dörren typ, inte riktigt men. Åkte till stallet vid 5 ungefär och gjorde klart allting samt mockade hagen i det "vackra vädret" not! Men det gick bra ändå, nu har jag kört iväg lite skit, så det smälter lite bättre. Men det är ju så jäkla tungt...

Iallafall så runt kvart över 6 åkte jag hem för att äta, och sedan tillbaka för att träna. Det gick himla bra till en början, men sedan kom det in 2 nya hästar, så dom blev mer intressanta än mig, hehe. Men efter en stund av tittande på dom andra hästarna började han lyssna på mig igen. Sedan var det dags för galopp. Men då blev han som vanligt som en tickande bomb. Men tillslut fick jag honom att lyssna på min hjälper, så det löste sig :) Red igenom honom ordentligt idag, travade mest för att få honom att även bli mer lösgjord i traven. Och efter ett tag kändes han riktigt lösgjord, så då avslutade vi med att trava av och skritta av sedan blev det hemgång i det blåsiga vädret.

Nu ska jag faktiskt krypa ner i sängen, är helt slut!

Godnatt♥

3 bilder på Eyeo efter träningen








Varför?


Hejsan!

Har suttit och funderat på det här ett tag nu. Det stör mig nästan att folk som inte kan ett piss om varmblod, tar sig an ett. Varför skaffar man sig en avdankad travhäst när man bara ridit några år och inte har grunderna alls för att utbilda.

Att skaffa sig en avdankad travhäst är precis likadant som att skaffa sig en unghäst, båda är outbildade. Men det är på något sätt som att folk tror att om hästen är gammal så spelar det ingen roll. Då är den redan "utbildad" för att den har några år på nacken. Men så är det inte alls, en gammal outbildad häst är lika som en ung outbildad häst.

Och sen har jag sett flera styckna som inte alls kan rida, och slänger på ett pelham och tycker hästen var skit duktig för att den krökte på nacken. Och bara för att det gick så "bra" så ska dom ut och tävla.

Haha men hallå?

Hur tycker ni gällande varmblod, ska man ha mycket erfarenhet när man tar sig an ett? varför/varför inte?

Jaja, ska sluta vara less nu och bli glad och fara till stallet, dags för hagmockning i det blåsiga vädret, önska mig lycka till!

Hejhopp♥


jag och chester i kramfors tror jag

Ser ni någon skillnad?


Detta är Eyeo ungefär 5-6månader efter jag fått honom.



Detta är Eyeo nyligen efter cirka 3år



Ser ni någon skillnad?

Det gör iallafall jag, ganska mycket också. Nu är han rund och har musklerna på rätta ställen. Förut var han mer fyrkantig och hade endast byggt muskler för att kunna trava fort.

Godmorgon!


Hej på er!

Kände mig jätte hängig imorse så skippade skolan för att kunna friskna på mig lite. Nu har jag inte direkt så jätte mycket att säga, tänkte mest bara säga godmorgon, haha töntig jag är.

Vi hörs sen♥


Jag är med och tävlar



Jag är med och tävlar hos http://www.sorbyryttarna.blogg.se om en rosa träning/tävlings-outfitt, var med du också ! Gå in på deras blogg för mer information om tävligen eller för att anmäla dig.




Jag är med och tävlar om








Klickbar bild



klickbar bild





Klickbar bild



http://onceagaiiin.blogg.se/2011/march/ny-tavling.html


God kväll!


Hej på er!

Tänkte kvälla, för nu är jag supertrött efter en halvdag i stallet. Har hunnit med massor idag känns det som. Hann rida i ca 20-30min i paddocken, skrittade endast då det var så jäkla dåligt underlag. Red mest lågform och mycket halter, mer gick det inte att göra, också blåste det som attan också. Har hunnit använda ryktstenen lite ytterligare också.

Men nu har jag inget mer och säga, hehe. Så vi hörs imorgon!

Nattinatti♥


Kort skoldag


Hej på er!

Snacka om att vi hade kort lektion idag. Knappt någon alls, vi kom dit, hade ingen lärare så vi fick arbeta lite självständigt. Sedan visade det sig att våran andra lärare vi har i 2 kurser var sjuk så vi fick gå hem. Skönt, men ändå lite trist eftersom det inte finns ett piss att göra. Så jag hade tänkt kolla lite på tv bara tills jag ska åka till stallet. Har även insläpp idag, tänkte väl ta in hästarna runt 7 ikväll. Så vi hörs nog efter det!

Hejhopp♥


en sommarbild från betet!

Jag är med och tävlar om








klickbar bild :)

underbara dag!


Hej på er! :)

Har verkligen njutit utav dagen idag. Vaknade runt 6 imorse och låg då en stund och kolla på tv, sedan vid 10 åkte vi ut till birsta och handlade kraftfoder och 4st nya höpåsar. Så nu har jag ett helt lager färdigpackade höpåsar!

Åkte till stallet efter det och tog av Eyeo täcket. Så han fick stå naken i solen :) Fixade och donade klart allt i stallet, och sedan stog jag ute med Eyeo i solen och använde ryktstenen för att hjälpa honom med hårsläppet.

Nu märker man verkligen att det är vår, nu är det hårsläpp och då plockar vi även fram B-vitaminen så han äter någonting. Eyeo tappar verkligen aptiten när han släpper hår. Gör era hästar det?
Men med B-vitamin så äter han som vanligt :)

Men detta blir det sista jag skriver ikväll, så vi hörs imorgon!

Hejhopp♥

Jag använder Shyfeeder b-vitamin 2,5L

Läste ett inlägg om skarpa bett


Hej på er!

Läste nyss ett inlägg om skarpa bett, och varför folk rider på skarpa bett i dressyren som betyder "lydnad". Men folk som rider på skarpa bett i dressyren använder ju bettet för att finslipa dom småsmå signalerna.
( Om man kan rida hästen rätt vill säga)

Sedan är det inte bettet det hänger på överhuvudtaget, det är handen på ryttaren. Stoppa in ett vanligt två delat bett eller stoppa in ett pelham och släng upp en ryttare som ridit i 2år och inte alls har någon koll. Vilket är värst då? Visst för att pelhamet är mycket starkare, men ryttaren ska väl inte sitta och slita i hästens mun oavsett vad den har för bett. En del människor verkar ju förfan tro att ett vanligt tränsbett inte har något effekt alls, utan att det bettet är helt harmlöst, men öppna upp ögonen förfan, hamnar ett bett i fel händer så är alla dåliga. 

Så min åsikt är om man inte kan rida på pelham/kandar utan att det ska bli en dålig effekt, då ska man inte rida överhuvudtaget på egen hand. Så för er som funderar på att börja rida eller så, börja för guds skull på ridskola så du lär dig gruderna ordentligt. Det tar inte bara 4-5 år så kan man rida. Det tog ungefär 2-3år för mig att lära mig grunderna. Sedan är det mycket mer man har att lära sig. Det viktigaste tror jag är erfarenhet. Har man mycket erfarenhet så är man en duktig ryttare. Jag har ungefär 12års erfarenhet när det gäller hästar.


Här rider jag Hugo på kandar, utan att sitta och slita

Dåliga tider!


Hej på er kära vänner!

Usch så dåliga saker det hänt mig den senaste tiden. Ingenting går som det ska, jo skolan går som den ska. Men hade gärnat bytt ut det dåliga i nuläget mot att skolan skulle gå dåligt. Har helt enkelt ingen bra period alls nu, är deppig och allmänt less. Hoppas att Eyeo kan få mig på bättre tankar, det brukar han vara väldigt skicklig på att göra!

Nej men inget mera depp nu. Tänker se framåt istället för att hela tiden se bakåt. Ni förstår säkert att det handlar om kärlek. Men kärlek är fan inte alltid så lätt.

Vad finns det att göra? Klarar man sig utan en kärlek som man älskar?

Jag har varit med om detta förut och det klarade jag ju, men det var ändå en jobbig period i mitt liv, och nu vet jag vad som väntar mig..

Usch vilket deppigt inlägg :P Nu ska jag sova lite till och sedan ta en prommis till stallet, lovar att inte skriva nå mer deppiga inlägg nu, men ibland är det skönt att få skriva av sig , tycker ni inte det? :)

Hejhopp ♥


någon som aldrig sviker mig ♥

Arg på mig själv


Hej!

Fytusan vad irriterad jag är på mig själv nu. Jag SOMNADE imorse och sov till typ tre, varför? Så nu jäklar ska jag träna skiten ur min kropp så jag inte orkar vara vaken ikväll! Vägrar vända på dygnet igen nu när jag hade sån bra dygnsrytm...

Iallafall så ska jag väl strax äta tunnbrödrulle hehe :D Och sedan bär det av till stallet för hoppträning :)

Så vi hörs senare!

Hejhopp ♥


Godmorgon!

Hej på er!

Stannade hemma idag från skolan eftersom jag känner att jag håller på att åka på en förkyldning :( Så nu ska jag dricka massa honungs té och mysa framför en film. Runt 12-1 tänkte jag ta en prommis till stallet så jag kan rida :)

Nu har jag legat och kollat runt på hööks ett tag och bestämt mig för vad som blir mitt nästa köp :)
Tänkte köpa ett nytt regntäcke som är ofodrat också ännu ett nytt schabrak :D Men får se hur jag gör med schabraket, jag får prioritera regntäcket först iallafall! Sen tänkte jag köpa ett par till höpåsar också.

Men vi hörs lite senare!

Hejhopp ♥




källa: hööks


Förlåt mig!


Hej på er!

Förlåt mig för det jätte dåliga bloggandet på slutet, men det har varit mycket nu i helgen, bla mamma kom hem från tanzania, jag hade vänt på dygnet osv. Så jag har i stort sett bara sovit idag efter jag varit och ridit :) Men nu är jag back on track :D

Red iallafall ut idag i det soliga fina vädret. Det var så grymt mysigt. Han kändes mjuk och avslappnad trots att det var lite farliga soptunnor och postlådor efter vägen. Men han tappade inte avslappnaden, han slappnade av HELA vägen. Min lilla prins ♥

Har knappt några bilder att erbjuda, så det får bli en på pappa pch Eyeo sen i somras! Men idag ska jag försöka knäppa bilder.

Vi hörs sen, hejhopp ♥


Dåligt med tid


Hejsan!

Tänkte bara upplysa er om att jag har haft dåligt med tid för bloggning dom senaste dagarna, Eyeo fick vilodag i fredags istället för hoppning, och idag körde vi bara några enkla horsemanchip övningar. Men imorgon ska vi hoppträna så då blir det bilder och film :)

Men nu ska jag natta!

hejhopp ♥


Hej på er!


Hello!

Har legat och vilat ett tag efter att jag släppte ut hästarna oså, vaknade nyss av att jag tok bölade, jag drömde att vi var tvungen att avliva en hund, och det var så jäkla hemskt, och det kändes så jäkla verkligt också, uscha...

Men nu ska jag komma på bättre tankar och åka till stallet och hoppeträna lite :) vi hörs sen

Hejhopp ♥


Godnatt kära vänner!


Hejsan!

Nu har jag lagt mig ner för att sova, imorgon väntas hoppning :D

Hörs imorgon, natti ♥


Stolt matte!


Hejsan!

Nu är jag riktigt stolt över min fyrbenta prins, han skötte sig utmärkt idag och trampade under sig riktigt bra. Och i slutet sökte han sig neråt, helt avslappnad :D Det blev inga bilder, jag var själv i stallet men imorgon ska jag hoppa så då blir det bilder kan jag lova :D ev. en film också !

Men nu ska jag och pappa fara in till stan och köpa max eller något sådant :)

Vi hörs senare

Hejhopp ♥


En bra hoppövning


Hejsan!

Tänkte tipsa om en ganska bra hoppövning, övningen handlar mest om att få med sig hela hästen och hålla ett jämt tempo.

Övningen kallas iallfall för blomman och den ser ut så här :



Hehe, hoppas ni förstod även om det ser lite klottrigt ut!

Har någon av er testat denna övning?

Om inte, så rekommenderar jag denna :)


Nästa veckas träningsschema


Måndag- uteritt 30min

Tisdag - Hoppning i ridhuset 40min

Onsdag - VILA

Torsdag - Longering 15min

Fredag - Dressyrpass 50min

Lördag - skritttur 30min

Söndag - cavalettibommar 30min

Sådär ser mitt nästa veckas schema ut, ska bara se till att följa det exakt som det är. Ibland kommer ju annat i vägen, speciellt skolan. Men jag får hålla ut :) Hade iallafall tänkt försöka träningstävla till våren =D

Hörs senare! ♥


Godmorgon kära vänner!


Hej på er! :)

Kom hem från stallet för ungefär 1 timme sedan, har nämligen varit och släppt ut dom fyrbenta vännerna :) I vårat stall ligger vi på rullande schema när det gäller in/utsläpp, vi är 4st i våran stallavdelning så ena veckan har vi ut nästa ledigt, veckan efter det in nästa ledigt osv.

Hur fungerar det i erat stall? Har ni nåra speciella rutiner? :)

Nu ska jag äta någon macka och försöka vila lite, för sedan blir det stallet och då ska jag och eyeo bara ta en mysig uteritt :)

Men vi hörs senare!

Hejhopp ♥


Stallmöte


Hello!

Kom hem för en stund sedan efter att ha varit på stallmöte. Mötet gick bra och vi fick till en hel del ändringar, bla att hästarna nu ska få stå ute till klockan 8 och få äta "intags" höet ute. Och hästarna går ju också ut 6 på morgonen, så 12 timmars utevistelse är ju jätte bra! Men så fort det börjar bli varmare ute, 10+ så får hästarna gå ute till 9-10 :)

Passade även på att övningsköra dit och hem :) Nu ska jag trycka i mig en semla och sedan hoppa in i duschen! Sedan ska jag gosa ner mig med hjärtat!

Men vi hörs imorgon

Hejhopp ♥


Hemma igen


Hejsan!

Körde som sagt lite markarbete i ridhuset idag och tog även bilder :) Han kändes lite spänd idag, men det berodde nog mest på att han var ensam i det stora "farliga" ridhuset och att det blåste rätt så mycket. Men efter uppvärmningen började han slappna av, men så fort det blev galopp blev han som en tickande bomb. Men här kommer lite bilder iallafall :D




















Dags för stallet!


Hejsanhoppsan!

Nu är det dags att åka till stallet, men skippar nog uteritten idag, usch så dåligt väder det är. Det får bli lite markarbete i ridhuset istället :) Bilder kommer nog sen.

 hejhopp ♥


Godmorgon!


Börjar denna dag med att visa er hur Eyeo bor :D Tänkte somna om en stund till så jag är pigg idag, ikväll väntas stallmöte 19.00.

Vi hörs senare, hejhopp ♥




Vill du bli länkad?


Men först tänkte jag kolla om någon är intresserad av att bli länkad och länka tillbaka! :)

maila mig isåfall på : [email protected] eller lämna en kommentar med mailadress.

Sedan tänkte jag också lämna ut länken så du kan följa mig med bloglovin

här är länken: "http://www.bloglovin.com/blog/2404717/eyeo?claim=7kuuubk663t">Följ

Godnatt! :)


min ponnykarriär


Jag tänkte berätta lite om min ponnykarriär :)

Jag har alltid älskat hoppning, det är nog den roligaste sporten i världen! Så jag började ju såklart med att hopptävla på ponnyn Chester, jag red honom i flera år, och han blev bara bättre och bättre :) Så fick jag Eldstorm som jag hade på foder innan köp, när hon skulle besiktigas så trodde veterinären att hon inte skulle kunna hoppa högre klasser än LC/LB. Och det var tyvärr inte värt så mycket pengar att lägga på henne, så vi lämnade tillbaka henne. Idag tävlar hon SM och står i Stockholm. Så efter det var jag inte alls sugen på att rida, men så frågade min morfar mig om jag ville ha en häst. Och det ville jag ju såklart, så vi åkte och kollade på hästen och där stod han, min fina prins Eyeo. Så vi åkte och hämtade honom den 19 oktober 2008, sedan dess har jag haft honom :)

Oj nu ramla jag in på Eyeos historia, hehe :)

Men här kommer lite bilder sedan jag red Chester




















Hoppning!


Hello! :)

Det blev hoppning idag istället :) Vi började värma upp med bommar och han kändes mjuk och avslappnad, sedan blev det några hopp och Eyeo blir såååå laddad innan hindren. Det är så kul att se att han tycker det är roligt. Vi avslutade iallafall med en grind och ett vanligt rättuppstående hinder på 70cm :D

Tyvärr blev det inga bilder idag, jag tog inte med kameran. Men imorgon blir det uteritt tror jag, så då kommer bilder =D Hoppas det är fint väder imorgon !

Men nu ska jag äta en semla och gosa ner mig under täcket och kolla lite på tv. Tänkte uppdatera lite senare om min tidigare ridkarriär :)

Hejhopp! ♥


Dags för stallet!


Hej på er! :)

Nu ska jag strax åka iväg till stallet för hovis kommer om ungefär 1 timme. Sedan ska jag pyssla lite i stallet, känns som att det är dags för lite rensning i skåpet igen.

Senare blir det ett träningspass i ridhuset, idag tänkte jag träna galopp bommar, och med mycket tempoväxlingar :)

Men jag skriver när jag kommer hem igen !

Hejhopp! :D


Godnatt mina vänner!


Hejsan! :D

Nu ska jag fara iväg på statoil köpa något gotta och kolla på BigBrother, sedan blir det sängdags, imorgon ska jag upp med tuppen igen ;)

vi hörs imorgon, nattinatti! ♥


Produktutvärdering


Hej igen!

Jag känner mig bara tvungen till att starta en produktutvärdering :D

Så min första utvärdering går till bettet Off-Set Dee-bett

Enligt mig är detta ett otroligt bra bett, det varierar ju från häst till häst så alla tycker ju inte likadant. Men Eyeo blir väldigt stadig och trivs bra med detta bett. Det som är bra med detta bett är att "länken" ( ringarna som delar av bettet) är jätte småa, så det stör inte alls hästen. Sedan är det småsmå kopparinlägg och mundelen är något utsvängd så det ska passa bättre i hästens mun. Det är fasta bett ringar på detta bett så det ligger stilla och kan inte nypa hästen i mungiporna. Men jag rekomenderar verkligen detta bett ! :)

Dock rider jag inte alltid på samma bett, jag brukar variera från rakt bett till tvådelat till tredelat till gummibett o.s.v.

Vad använder ni för bett? Brukar ni variera ofta? :)


Lite bilder från idag


Hello! :)

Hovslagaren kom aldrig idag :mad: Men imorgon så!

Så idag blev det bara en barbacka tur runt stallet :) Han kändes fin och lösgjord. Jag böjde honom lite i bägge varven, och avslutade med öppna och sluta :)

Vad har ni gjort med era hästar idag? :D

Här kommer lite bilder från tooooday!


















Lite shopping


Eftersom jag inte skrivit den senaste månaden ungefär tänkte jag att jag kunde lägga ut min shopping sedan denna månad :)


Paddar ifrån jackson köpt på KINGS
(Älskar dessa, perfekt för transport eller bara som vanliga stallpaddar)


Fleecetäcke ifrån HÖÖKS
( Sitter som handen i handsken, helt perfekt)

Ulltäcke ifrån HÖÖKS
( Lite stor i hals, men inte så det inte passar, så tummen upp)


Detta täcke är inte det rätta täcket, men tänkte ge er på ett ungefär hur det ser ut.

Jag har alltså ett Jackson täcke från KINGS

( Inte nöjd alls, alldeles för stort i bogen, tummen ner)


Schabrak från HÖÖKS
( Ursnyggt, bra passform och ligger stilla under sadeln)



CATAGO grimma från KINGS
( Min grimma är blå, men älskar verkligen denna grimma, den är ursnygg, Själva CATAGO märket står över hela grimman :) )

2011-03-07



Hejsanhoppsan! :)

Nu har jag sovit alldeles på tok för länge, tog som sagt ut hästarna 6 imorse så somnade ju efter det.

För övrigt sitter jag bara och väntar på att min pappa ska komma hem, så vi kan åka till stallet, och även jag kan få övningsköra lite :D Hovis har inte hört av sig än, så ska ringa upp henne och kolla läget.

Idag tänkte jag iallafall träna lite övergångar, mycket halter och mycket ryggning. Vill ut i skogen nu istället! Hoppas snön smälter fort så vi snart kan ut och klättra litegrann :)

Men nu ska jag springa iväg och käka någonting

hejhopp ♥


Hej alla glada!


HejsanHoppsan!

Har legat hela kvällen och försökt få kontakt med Eyeos uppfödare utan resultat, synd. Det vore så himla roligt att få veta någonting om Eyeos "uppväxt" eller iallafall få se en bild av honom som föl :)

Brukar ni söka/har sökt information om er hästs uppfödning/historia?

Denna vecka har jag utsläpp och det betyder att jag ska upp klockan halv 6 och även åka tillbaka rätt tidigt för hovis kommer och ska slå på Eyeo ena skon han tappade i lördags. Så nu ska jag slå igen datorn lägga mig på kudden och försöka sova :)

Men vi hörs imorgon!

Hejhopp ♥


fin han är min vackra lilla prins ♥

RSS 2.0